Video: Osman Suša o radovima na “Vemi” i metalnoj proizvodnji u bivšoj “Zvijezdi”

Osman SusaDanas su započeli radovi na raščiščavanju lokaliteta bivše robne kuće „Vema“.
„Suša Commerce“ kupac je „Veme“, a današnji početak radova na istoj – kraj je višedecinjske agonije koju je simbolizirala ova bivša robna kuća „Veleprometa“.
O tome šta će biti na ovom lokalitetu, još ni kupci sami nisu odlučili dok se stručno ne sagleda stvarno stanje objekta, njegova statička konstrukcija i stanje oštećenja na istom. Struka će kazati svoje, a iz „Suša Commerca“ obećavaju da će, šta god da bude, biti u interesu svih građana ovog grada i da će biti reprezentativno urađeno.
Osman Suša, jedan od vlasnika i prvi čovjek u „Suša Commercu“, jutrošnji početak radova na „Vemi“ iskoristio je da lokalnim medijima i javnosti uputi informaciju ovim povodom.

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na sudsku kupovinu „Veme“ i sudbinu bivših radnika iste.

U razgovoru s medijima Osman Suša je istako zadovoljstvo da je 2015. godina u „Suša Commercu“ započeta kupovinom „Veme“. Međutim, naglasio je i činjenicu da je i godina za nama bila investicijska za ovu privatnu kompaniju. Kupovinom dijela „Zvijezde“ na Ciglani, uređen je i obnovljen kompleks i već započeta metalna proizvodnja u kojoj je otvoreno 20-tak novih radnih mjesta.

susa.ba – magazinplus.eu

Fotografije jutrošnjih radova možete pogledati na linku: susa.ba